Cicle de conferències sobre l’envelliment de les persones grans amb discapacitat intel·lectual

Plena Inclusió, abans FEAPS, és una federació d’associacions i fundacions la missió és contribuir, des del seu compromís ètic, amb suports i oportunitats, al fet que cada persona amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament i la seva família puguin desenvolupar el seu projecte de qualitat de vida, així com a promoure la seva inclusió com a ciutadana de ple dret en una societat justa i solidària.
Plena Inclusió Madrid i la Fundació Gil Gayarre han posat en marxa un cicle de conferències amb el qual pretenen abordar els aspectes essencials que determinen un envelliment actiu de la persona amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament en què la persona és la protagonista de la seva pròpia vida . Ja s’han celebrat algunes d’elles, però queden altres de gran interès i es pot demanar informació de les ja impartides.

Un dels grans reptes als quals s’enfronta Espanya és l’envelliment de la seva població. L’Institut Nacional d’Estadística (INE) estima que en 2031 el 25,6% de la població espanyola serà més gran de 65 anys. Som un país que envelleix de forma ràpida i això incideix en la dinàmica social i planteja reptes a tota la societat. Cal donar resposta a les necessitats d’un col·lectiu la progressió i nivell de necessitats anirà en augment any rere any

El repte és encara més gran en el cas del col·lectiu de persones amb algun tipus de discapacitat. Segons dades de la base de persones amb valoració del grau de discapacitat per l’IMSERSO al desembre de 2015, una mica més del 40% de les persones amb discapacitat tenen més de 65 anys. D’elles, 20 000 són persones amb discapacitat intel·lectual, a les quals cal unir aquelles el envelliment és prematur i s’inicia als 45 anys.

A aquestes persones amb discapacitat intel·lectual a les que podem considerar envellides o en procés d’envelliment cal donar de forma immediata una resposta, dissenyant i desenvolupant accions específiques i les seves característiques específiques. Per a això Plena Inclusió Madrid i Fundació Gil Gayarre han dissenyat aquest Cicle de Conferències on s’abordaran diferents qüestions que tenen a veure amb l’atenció de les persones amb discapacitat intel·lectual en el seu procés d’envelliment.

Deixa un comentari